18:45

Oxie IF

Referat: HK Trelleborg - Oxie IF

Oavgjort 32-32 (14-13) efter en insats med varierande kvalité.

Med lite drygt fem sekunder kvar på matchuret kommer vår chans att punktera matchen på bästa tänkbara sätt. Efter att ha haft 27 sekunder kvar att spela efter vår taktiska timeout i matchens slutskede vid ställningen 32-32 får vi ett genombrott vid höger 9...

... men skottet tar klockrent i högerstolpen och en kort sekund var vi t.o.m. oroliga att Oxie skulle hinna med en kontring. Men de hade inte vare sig orken eller händerna med sig utan tappade bort bollen i stressen som kom...

OK oavgjort är en poäng men av olika skäl borde vi tagit med oss båda poängen hem idag. Säkert säger Oxie detsamma men våra skäl är bland annat att vi allt för enkelt gav bort flera avslut i någon slags respekt för Oxies rutinerade målvakt. (Han räddade förvisso en del också) och att vi inte utnyttjade vårt tempoövertag tillräckligt mer än vid enstaka blixtrande tillfällen.

Vår försvarsinsats visar också klart och tydligt på att vi inte är tillräckligt samtränade heller. Här kommer säkerligen den mesta kraften att läggas inför kommande matcher.

Nåväl... Vi startar hela tillställningen med att tappa bollen över sidlinjen i vårt första anfall men sedan skärper vi till oss och spelar helt OK. Vi leder med 5-3, 11-9 och 13-10 men kan liksom inte hålla skärpan längre än i två tre anfall innan vi slarvar bort det vi skapat igen.

Bland annat då genom att lägga allt för enkla (och låga) lobbar rakt i händerna på Oxiemålvakten Peter Samuelsson som tills sist verkade bli ngn slags spöke för våra anfallare.

Samtidigt varierade vi med avslut som visade att den gode Peter var mer än mänsklig men det fastnade liksom inte i vårt agerande mer än i korta perioder.

Efter halvtidsledning med 14-13 så gjorde vi ett ryck direkt i andra och ledde med 18-14 efter bara ett par minuter. Men Oxies mycket rutinerade killar stressade aldrig upp sig utan nötte på med sina spelvarianter och ömsom sköt från 9 meter och ömsom via inspel till linjen och i mitten av halvleken var de istället i ledning med 22-23.

Vi kom ikapp och vi hade bud på ett segermål med 5 sekunder kvar men det går ändå inte att vara nöjd med vår laginsats idag. Det som ger oss en poäng är istället ett antal individuella prestationer från olika positioner i banan.

Förutom våra tidigare storskyttar måste vi ändå lyfta fram Hampus Olsson idag. I sin division 3 debut (?) gör han hela 7 mål från högerkanten och han är den spelare i laget som visar vägen i att det inte är så svårt att överlista Oxies burväktare. Riktigt roligt att se.

Och även om Christoffer Malteson i målen inte kom in förrän vid ställningen 29-30 så spelar han med två dunderparader en avgörande roll för att vi till sist får med oss den ena poängen hem. Snyggt jobbat. Och roligt att se att det finns tillväxt underifrån.

Dagens målskyttar:
Jack gör flest mål idag med sina 9 men brorsan Hampus är inte långt efter med sina 7, Alex sätter 6, Oskar gör 5, både Joakim S och Pontus M gör 2 mål och Sebbe gör 1.

I målet räddar Joakim 20 av 50 skott - 40 % (48 % i första halvlek och 32 % i andra) och Christoffer kommer in på slutet och tar 2 av 4 skott - 50 %.

Marco och Alex får ett gult kort var och Jocke och Marco får vardera 2 minuters utvisning.